Predania - Bucuresti
Pravalia Predania
Pravalia Predania
Pravalia Predania
Pravalia Predania
Pravalia Predania
Pravalia Predania
Pravalia Predania

Predania depășește cadrul unui simplu magazin de carte. Este, dincolo de text, un pretext: un loc de întâlnire între oameni și cărţi, oameni și oameni, cărţi și cărţi. Cărţi vechi, scorojite, răsfoite de niște degete demult apuse și cărţi noi, ce așteaptă să fie cercetate. Căni de ceai ori cafea pentru deschiderea papilelor artisticgustative. Filme, fotografii, pânze, ţesături, încrustări. Oameni care să dea sens. Cuvinte. Tăceri. Adulmecări.

Rostul Librăriei este de a crea întâlnirea. Întâlnirea cu cartea din raftul bibliotecii sau al librăriei. Întâlnirea cu un prieten, ca să îi spui despre o carte care a schimbat ceva în viaţa ta. Întâlniri în cadrul lansărilor de carte. Întâlniri pentru grupuri de discuţie și de studiu cu un spectru tematic larg, de la politică, probleme sociale, la istorie veche și contemporană, literatură, artă, la teme spirituale, la muzică psaltică, iconografie. Întâlniri la filme, la expoziţii de icoane sau fotografie, ateliere de teatru, vernisaje de artă, sau la recitaluri muzicale. Întâlniri cu cei mici la ora de povestiri, de teatru sau pur și simplu la ora de joacă.

În cadrul librăriei noastre veţi putea găsi cărţi reprezentative pentru identitatea noastră istorică și culturală: cărţi alese din patrimoniul ortodox, cărţi despre icoane, muzică și artă religioasă, cărţi din predania strămoșească a neamului românesc - carte veche românească, cărţi despre istoria, credinţele și obiceiurile neamului nostru, volume de literatură clasică și filozofie, toate alese cu grijă pentru folosul sufletului și al minţii. Pe cei mici îi vom încânta cu basme, legende și povestiri cu tâlc, toate ilustrate în tradiţia iconografică bizantină. La oferta de carte a librăriei se adaugă și titlurile cabinetului de lectură Predania, al cărui colecţie de albume de artă și etnografie dedicată spaţiului cultural răsăritean poate fi consultată în tihnă preţ de nenumărate ceasuri.

Îmbiaţi de stilul neo-românesc al casei ce ne adăpostește librăria dimpreună cu alte proiecte și pornind de la un concept pus în faptă pe pământ american de părintele Serafim Rose prin Valaam Society Bookstore, am încercat să aducem elemente ce amintesc de o lume a noastră cu alte rosturi și rânduieli. Prin demersul nostru vrem să vă îndemnăm să descoperim și să cugetăm la acea lume nu demult uitată și de o străină familiaritate, acel Bizanţ după Bizanţ despre care vorbește Nicolae Iorga.

)
site realizat de atelierul de grafică